Bebekli Evimizin Olmazsa Olmazları

Merhaba 🙂 Bebekli hayat günlüklerinin arasına tadımlık bir paylaşım sıkıştırmak istedim. Youtube kanalım HeartyTrips’e video olarak eklemek istediğim içeriği yazı halinde buraya koymanın daha iyi olacağını düşündüm ve bir liste hazırladım. Bu liste “hastane çantası listesi” değildir. Hadi başlayalım!

Yan Yatak: Bunu icat edenden Allah razı olsun. Söyleyeceklerim bu kadar.

Eldiven: Kıyafetlerden bahsetmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sadece eldivenler hakkında diyeceklerim var. Eldiven falan alıp takmayın zavallı bebelere kardeşim. Onlar konuşamıyorlar, kendilerini bir sesleriyle bir de elleriyle ifade ediyorlar. Bunu onlara çok görmeyin, bırakın hem sizi hem kendi yüzlerini biraz çizsinler, n’olmuş yani?

Oyun Parkı: Kızımın vaftiz annesinin hediyesi. Salonda çok yer kaplamıyor. Önce 10-15 dakika durabiliyordu içinde, şimdi 40 dakikaya kadar çıktık. O orada oynarken / oyalanırken ben de biraz dinlenebiliyorum. Güvende olduğunu bildiğim için mutfağa bile gidebiliyorum.

Pişik Kremi: Hiç ihtiyacımız olmadı başından beri. İlla ki olur…

Uyku Tulumu: Hem yazlık hem kışlık aldım. Çok seviyorum bu tulum olayını zaten battaniyeden daha güvenli boğulma riski yok.

Ateş ölçer, ateş düşürücü ve ishal solüsyonu: Bunlar hiç ihtiyaç olmayacaksa bile bebekli evde olmak zorunda. İshal solüsyonu ishal olan bebeğe 200ml su gibi biberondan içiriliyor. İshali durdurmak için değil vücuda kaybettiği sıvıyı ve mineralleri geri vermek için. Aynı solüsyon hava sıcaklığı çok yükselince de içiriliyor.

Ağızlık: Benimki gibi reflülü bebekler ağızlıklarıyla tek vücut halde yaşarlar. Diş çıkarma döneminde salya akıttıkları için de kullanışlı.

Uyku Müziği: Biz vallahi açmıyoruz bunu çünkü bebekte işe yaramıyor, anne-babayı uyutuyor.

Yatak: Asla yatmıyor yatağında. Ama sonuçta alınması lazımdı, yattığı günleri de görürüz umarım. Tabii yatağın 5 çekmecesi baya işimizi görüyor. Bebeğin altını da yatağın alt değiştirme bölmesinde değiştiriyorum.

Battaniye: Bebeğin üstünü örtmeniz yasak ama en güvenli yolları bilirseniz kışın battaniyeden kundak yapabilirsiniz.

Yorgan: Bu tamamen dekoratif bir detay. Bebeğin üstüne örtmeniz yasak. Çünkü altında kalıp boğulur.

Oyuncaklar: Benim bebeğim üçüncü aydan sonra ilgilenmeye başladı oyuncaklarla. Yumuşacık oyuncakları vermeyi tercih ediyorum. Çok hoşuna gidiyor onu kendine çekerek uyuyor gündüzleri. Geceleri ben de uyuduğum için yanına oyuncak vermem yasak. Bir de şunu söylemek isterim: Fransa’da Sophie la Girafe yani Zürafa Sophie isminde bir oyuncak var. Tüm nesiller bu oyuncakla büyürmüş burada. Bize de kaçınılmaz olarak hediye geldi, Okyanus çok sevdi zürafa arkadaşını.

Termometre: Bebek olsun olmasın her eve lazım.

Emzik: Hayat kurtarıcı muhteşem bir icat. Bebeği doğar doğmaz alıştırın. İlk aylar bebeğin tek arkadaşı emziktir. Kendini güvende hissederek uyur, sizi köle etmesini istemiyorsanız başka yolu yok. Unutmayın, emziklerin ömrü 1 aydır. 1 ay sonra çöpe! Son bir şey daha: bazı emzikler çok tatlı olsalar da formlarından dolayı bebeğin hokka burnunu bozma potansiyeli taşıyor. Ben hep burun altı açık olan emzikleri tercih ediyorum ki burun şekli bozulmasın çocuğumun.

Salıncak: Başlarda çok seviyordu şimdi sadece öğünlerini salıncakta alıyor hanımefendi. Sonra “beni burada bırakma” diyor adeta.

Küvet: Bebek küveti olmazsa olmaz bir parça. Küvetle satılan hamağı (file) asla kullanmayın sakın. Bebeğinizi kendiniz tutun beliniz ağrısa da.

Puset (araba koltuğuna dönüşeninden): Benim bebeğim gün içinde ya pusetinde ya da eşarbın içinde bana bağlı halde uyuyor. Evde pusetle gezdirerek uykuya daldırıyorum. Gündüzleri asla yan yatakta yatırmıyorum gece ritüelini bozmamak için. Yan yatak ile gece uykusunu eşleştirmesini sağladım!

Bebek Arabası: İlk aylar bebeğin devamlı yatay olması ve düz zemine yatırılması gerekiyor. O yüzden bebek arabasına para vermek zorundayız malesef.

Konak Önleyici Krem: Bebeklerin çoğunun saçında konak olur ve bunun temizlikle hiçbir alakası yoktur. Krem asla işe yaramadı; kendiliğinden azalarak bitiyor konak. Sabredin.

Anti Kolik Biberon, Cam Biberon ve Kolik Damlası: Tabii ben sütümü verebileceğimi sandım, aldım anti kolik biberonları. Siz kansere davetiye çıkarmamak için cam biberondan şaşmayın. Plastik biberonları en fazla 1 ay kullanın. Bebeğiniz kolik olmasın istiyorsanız doğduğu günden itibaren her gün 5 damla kolik yağı damlatın ağzına. Bebeğin kolik olduğu anlaşılınca o yağın pek manası kalmıyor. Kolik evlilikleri bile bitirebilen bir bela. Eğer bundan muzdarip iseniz emziricem diye inat etmeyin, sağın ve sütünüzü anti kolik biberon ile verin.

Oyun Halısı: Bebeğimin aynı zamanda vaftiz babası olan amcası hediye etmişti. Halı, parkın içinde duruyor. Ona yatırıyorum. Sarkan oyuncaklarla oynuyor ve müziğini dinliyor.

Bebek Taşıma Eşarbı (sling): Muhteşem bir icat daha. Kangurudan çok daha iyi. Kanguru almadık. Sıcaklarda pişseniz bile bebeğiniz için mecbur takıyorsunuz eşarbı. Ben öyle yemek bile yapıyorum. Bebek farkında olmadan uykuya dalıyor. Önceleri kendime dönük oturtuyordum sonra hanımefendi dünyayı keşfetmek istedi, beni görmekten sıkıldı. Artık dışa dönük olacak şekilde bağlıyorum. Youtube’tan sling bağlama videoları izleyip öğrenebilirsiniz.

Nemlendiri Krem ve Pudra: Benim bebeğim çok kuru ciltle doğdu o yüzden hastanenin önerdiği nemlendirici kremi sürüyordum. Yoksa cilti çatlıyordu ve kanıyordu! Pudraya hiç ihtiyacı olmadı ama almış bulunduk bir kutu.

El Dezenfektanı: Bizim evin her köşesinde var bunlardan. Pıss pıss yapıyoruz önünden geçtikçe haha

Serum Fizyolojik ve Bebe Yağı: İkisi de candır. Bebe yağını bebekten çok kendime sürüyorum sanırım

Bez: Elbette hayata dair her konuda olduğu gibi bu konuda da diyeceklerim var. Şaşıracaksınız ama asla ennn kaliteli bezi almayın. O kadar kaliteli ki kokuyu almıyorsunuz ve bebek saatlerdir çiş/kaka yapmadı sanıyorsunuz. Bir tık az kaliteli olanını alın. Ayrıca ben idealist davranıp organik bez ile başlamıştım ama çok kötü kokuyorlar. Bebek çiş yapınca daha da kötü kokuyorlar. Benden uzak olsunlar. Doğayı kurtarmanın başka yollarını deneyelim.

Termal Su: Yazın bizim kurtarıcımız. Deodoranttan daha çok bunu sıkıyoruz belki de (şaka)

Diş Ağrısı Dindiren Solüsyon: Aldık mutlaka lazım olur, gecenin bir vakti göz yaşları içinde bebek uyanırsa diye ama hiç lazım olmadı henüz

Yemek sandalyesi: Pek bayılarak oturmuyor henüz ama illa ki oturacak. 18 kiloya kadar taşıyabilenini aldık ekonomik olsun diye 🙂

Yürüteç

Tüm bu eşya evi “her yer her yerde” durumuna getirebiliyor. İnanır mısınız toplamak ile asla uğraşmıyorum ve gocunmuyorum da. Bebekli ev tabii dağınık olacak… Temiz olsun yeter.

Unutmayın, bu listeyi gerektikçe güncelleyeceğim. Sevgiyle kalın:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s